Αγία Παρασκευή: η «αρχόντισσα» των Βορείων Προαστίων!

Αγία Παρασκευή: η «αρχόντισσα» των Βορείων Προαστίων!

Κάποτε μια βόλτα στην Αγία Παρασκευή θεωρούνταν ως ένα μικρό ταξίδι ή μια βόλτα στην εξοχή για πολλούς κατοίκους των Αθηνών! Σας μιλάμε για τις αρχές του προηγούμενου αιώνα όπου στην Αγια Παρασκευη υπήρχαν μόνο σκόρπιες παραθεριστικές εξοχικές κατοικίες και αγροκτήματα με αμπέλια… η περιοχή επίσης συνήθιζε να φιλοξενεί και ανθρώπους πάσχοντες από φυματίωση καθώς το κλίμα προσφερόταν για αυτούς λόγω χαμηλής υγρασίας… όλα αυτά μέχρι το 1931 όπου ιδρύεται επίσημα ο συνοικισμός και η πόλη αρχίζει να αναπτύσσεται. Το 1963 η Αγία Παρασκευή γίνεται πλέον δήμος και η αστικοποίηση ξεκινά με ταχύτατους ρυθμούς.

Αγία Παρασκευή

Αγία Παρασκευή

Από το 1973 και μετά η Αγία Παρασκευή γίνεται έδρα της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής. Αρχίζουν τότε να εγκαθίστανται στην περιοχή πολλές δημόσιες υπηρεσίες. Έτσι η περιοχή γίνεται η αρχόντισσα των Βορείων Προαστίων. Η αίγλη της ανεβαίνει πιο πολύ όταν στήνονται επιπλέον το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, το κτίριο του Δημόκριτου και το Αμερικάνικο κολλέγιο.

Η γεωγραφική θέση της περιοχής είναι άκρως ιδανική καθώς η Αγία Παρασκευή για πολλούς θεωρείται «κέντρο- απόκεντρο» . Απέχει μόλις 15 λεπτά από το Ελευθέριος Βενιζέλος, 20 λεπτά από το λιμάνι της Ραφήνας και από το Σύνταγμα. Συνορεύει με το Χαλάνδρι και το Χολαργό ενώ διαθέτει και τον ομώνυμο «κόμβο» με κατεύθυνση προς τα Ανατολικά Προάστια. Σημείο κατατεθέν της περιοχής είναι η πλατεία της με την μεγάλη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, τα εστιατόρια, μπαράκια και καφέ που διαθέτει. Το μποτιλιάρισμα στους δρόμους της περιοχής είναι ένα συχνό φαινόμενο καθώς πολλά εμπορικά μαγαζιά, ιατρεία, γυμναστήρια και σχολεία εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες κόσμο. Ωστόσο με την εμφάνιση του μετρό αντί να καλυτερέψουν τα πράγματα επιδεινώθηκαν ακόμα περισσότερο γιατί η πόλη θεωρείται από τις πιο κοσμικές και elegant στην Αθήνα και νούμερο 1 επιλογή για πολλούς για να συνδυάσουν βόλτα και ψώνια!

Πράσινη πόλη

Η Αγία Παρασκευή, αν και πολύ πυκνοκατοικημένη με αποτέλεσμα να αναλογεί μόνο λίγο πράσινο ανά κάτοικο, έχει αρκετούς λόγους να καυχιέται για το πράσινο προφίλ της. Δύο συνεχόμενες χρονιές έχει βραβευτεί από το Best City Awards. Την πρώτη φορά βραβεύτηκε για το «κινητό πράσινο σημείο» (ένα αυτοκίνητο που μαζεύει ανακυκλώσιμα υλικά σε τακτικά δρομολόγια ή όποτε το καλεί ο δημότης), και τη δεύτερη για τις «Περιπέτειες της Κυρίας Χάρτινης», ένα παραμύθι για την ανακύκλωση που δημιούργησε η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου και μοιράστηκε σε όλα τα παιδιά της περιοχής ενώ να σημειώσουμε ότι έγινε και βίντεο.

Αποφράξεις Αγία Παρασκευή

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν τη σημαντικότητα του να λειτουργούν όλα στην εντέλεια για την εν λόγω περιοχή. Η αστυνομία και η τροχαία της, φροντίζουν καθημερινά για την ομαλή κυκλοφορία στους δρόμους. Η νούμερο 1 Αποφρακτική Εταιρεία Αγίας Παρασκευής φροντίζει επίσης να είναι καθαρά όλα τα αποχετευτικά της δίκτυα και οι αγωγοί. Έτσι αποφεύγονται καθημερινά δεκάδες προβλήματα και πιθανά ατυχήματα. Η εταιρεία Αποφράξεων Αγίας Παρασκευής έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από 40 χρόνια λειτουργίας, είναι η πλέον κατάλληλη σε ότι αφορά:

  • Καθαρισμό και απόφραξη αποχετεύσεων, φρεατίων, υδρορροών, κουζινών, τουαλετών και κάθετων στηλών κτιρίων
  • Αντλήσεις υδάτων από κάθε χώρο, υπόγειο, ισόγειο, εσωτερικό ή εξωτερικό
  • Διάγνωση και καταγραφή βλαβών με τη χρήση κάμερας υψηλής ευκρίνειας
  • Μηνιαίες, τρίμηνες και εξάμηνες συντηρήσεις στα αποχετευτικά δίκτυα

Η Αποφράξεις Αγίας Παρασκευής λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, Κυριακές & αργίες. Τα εξειδικευμένα της συνεργεία θα βρίσκονται στο χώρο σας 15 λεπτά αφού καλέσετε στο τηλεφωνικό της κέντρο. Χειρίζονται και χρησιμοποιούν τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα με απόλυτη άνεση και λύνουν κάθε πρόβλημα απόφραξης οριστικά μέσα σε λίγα μόλις λεπτά! Για την Αποφράξεις Αγία Παρασκευή καμιά βουλωμένη αποχέτευση δεν είναι πρόβλημα. Αυτός είναι και ο λόγος που παραμένει εδώ και μισό αιώνα η νούμερο 1 επιλογή!
Πηγή: https://www.athensvoice.gr

Tags: , ,

About the Author

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top