Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός ρεμάτων στην Αγία Παρασκευή

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός ρεμάτων στην Αγία Παρασκευή

Με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ολοκληρώθηκε έγκαιρα πριν τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα ο καθαρισμός και η απόφραξη των ρεμάτων στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, έργο που έγινε πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Συνεργείο 10 ατόμων εργάστηκε για χρονικό διάστημα περίπου 20 ημερών υπό την καθοδήγηση και στενή παρακολούθηση των μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Όλες οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων και των αγωγών ομβρίων που βρίσκονται μέσα σε αυτά έγιναν με τον πιο πρόσφορο κάθε φορά τρόπο και χωρίς να προκληθεί καμία βλάβη ή καταστροφή. Χρησιμοποιήθηκαν ειδικά μηχανικά μέσα και εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και χειρωνακτική εργασία. Απομακρύνθηκαν όλα τα υλικά καθαρισμού, κλαδεύτηκαν ή και αποψιλώθηκαν δέντρα και υλοποιήθηκαν μικρής κλίμακας εργασίες διαμόρφωσης σε επιμέρους σημεία των ρεμάτων.

Την προτεραιότητα καθόρισε με μελέτη και δημοπράτηση τον Ιούνιο η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Η σύμβαση που υπογράφηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου. Έτσι καθαρίστηκαν και απαλλάχτηκαν από δέντρα, κλαδιά και μπάζα από φερτά υλικά:

  • το ρέμα Ανθέων από την οδό Τασσοπούλου έως την οδό Αχιλλέως
  • το ρέμα Παπαφλέσσα από την οδό Αιτωλίας έως τη Λεωφ. Μεσογείων
  • το ρέμα της οδού Σουλίου από τη Λεωφ. Μεσογείων έως την οδό Σουλίου και
  • το ρέμα της οδού Ύδρας από την οδό Τεμπών έως την οδό Δήμητρος

Η εκτέλεση των εργασιών καθαρισμού των ρεμάτων είχε σκοπό να αποτρέψει το ενδεχόμενο πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων λόγω των φερτών υλικών που προκαλούν σημαντική μείωση της δυνατότητας απορροής των όμβριων υδάτων στα ρέματα.

Επιμέλεια: X.M.

About the Author

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top