Αντιπλημμυρικά έργα – Αγία Παρασκευή

Αντιπλημμυρικά έργα – Αγία Παρασκευή

Η Αγία Παρασκευή θεωρείται από πολλούς ως μία από τις ωραιότερες και καλύτερες περιοχές της Αττικής. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη απογραφή, οι κάτοικοί της αγγίζουν τους 100.000. Ωστόσο, η πόλη καθημερινά φιλοξενεί και πάρα πολλούς επισκέπτες. Τα καφέ και τα καταστήματα που διαθέτει είναι σημείο αναφοράς για πολλούς κατοίκους της Αθήνας. Αντιπλημμυρικά έργα

Καθημερινά οι δημοτικές αρχές αλλά και οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής φροντίζουν για την ομαλή λειτουργία της πόλης. Όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι παρόλα αυτά και εδώ πολλές φορές δημιουργούνται διάφορα προβλήματα.

Ένα από αυτά τα προβλήματα αφορά στο αποχετευτικό δίκτυο της πόλης.
Η πόλη της Αγίας Παρασκευής σε επίπεδο κάλυψης αγωγών όμβριων αγγίζει το πενιχρότατο ποσοστό του 19%, κι αυτό συμπεριλαμβανομένου των έργων που εκτελέστηκαν στην περιοχή του Κοντοπεύκου τα τελευταία δύο χρόνια. Η ανάγκη για  «θωράκιση» της πόλης και τις υποδομές που οφείλει να έχει ένας σύγχρονος, Ευρωπαϊκών προτύπων, Δήμος είναι μεγάλη.

Αντιπλημμυρικά έργα

Η Αγία Παρασκευή κάποτε στην κυριολεξία πνιγόταν. Αυτό οφείλεται κατά ένα μεγάλο βαθμό στις ανθρωπογενείς παρεμβάσεις. Το μπάζωμα των ρεμάτων , η άναρχη δόμηση και ο ελλιπής σχεδιασμός είναι κάποιες από αυτές. Εδώ έρχεται να προστεθεί και η διαπιστωμένη κλιματική αλλαγή που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Έτσι με μια βροχή μπορεί να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα καταστροφές σε έργα υποδομής όπως δρόμους γέφυρες και δίκτυα. Όμως, καταστροφές δημιουργούνται και σε ιδιοκτησίες, περιουσίες, επιχειρήσεις αλλά το σημαντικότερο όλων είναι το γεγονός ότι μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η ανθρώπινη ζωή.

Αντιπλημμυρικά έργα - Αγία Παρασκευή

Αντιπλημμυρικά έργα – Αγία Παρασκευή

Τα φραγμένα (βουλωμένα) φρεάτια αν δεν συντηρούνται ορθά προκαλούν έντονες πλημμύρες στους δρόμους, μετά από τις βροχοπτώσεις δημιουργώντας προβλήματα σε όλους μας…
Το ίδιο συμβαίνει και στο σπίτι μας, στο χώρο εργασίας μας και γενικά σε κάθε κτίριο που δραστηριοποιούμαστε. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την αποχέτευση. Η αποχέτευση όπως όλοι γνωρίζουμε είναι η διαδικασία συλλογής των λυμάτων και των νερών της βροχής (όμβρια ύδατα), μέσω μεγάλων αγωγών. Τα μεν λύματα οδηγούνται στα κέντρα επεξεργασίας λυμάτων, τα δε όμβρια καταλήγουν στη θάλασσα.
Είναι γεγονός ότι στην Αγία Παρασκευή τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κάποια έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Πέραν τούτου όμως, επιβάλλεται ο τακτικός έλεγχος και καθαρισμός καθώς και η σωστή συντήρηση όλων των εκείνων των μέσων που αποτελούν την αποχέτευση.

Αποφράξεις Αγία Παρασκευή

Η Αποφράξεις Αγία Παρασκευή δραστηριοποιείται στον χώρο των αποφράξεων σχεδόν μισό αιώνα. Η εμπειρία της Αποφράξεις Αγία Παρασκευή σε συνδυασμό με τα εξειδικευμένα συνεργεία και τα καλύτερα μηχανήματα την καθιστούν τη νούμερο 1 εταιρεία αποφράξεων αποχετεύσεων.
Η Αποφράξεις Αγία Παρασκευή λειτουργεί και εξυπηρετεί τις ανάγκες σας ολόκληρο το χρόνο και το 24ωρο.

Tags: , , , , , , , ,

About the Author

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top